Lendas ligger ca 75 km söder om Heraklion . Det är en vacker turist plats , omgiven av vackra stränder , milda utvecklats som erbjuder avkoppling , avslappning och flykt från vardagen . Varje år lockar många besökare .

  Det finns tavernor med färsk fisk från lokala fiskare och mycket god kretensisk mat tillagas med jungfruolja av regionen . Också , kaféer och kaféer att njuta av ditt kaffe , för tyst barer njuta av drinkar , internetkaféer , souvenirbutiker och tillbehör sommar och minilivs .

Besökare har möjlighet att njuta av den traditionella kretensiska produkter , raki , Doug , sniglar Bamparesous är de utmärkta lokala rätter i regionen som endast existerar i Lenta och kommer från olika delar av Kreta för deras smak . 

Dessutom , har besökaren möjlighet att finna bredvid en havssköldpadda i det kristallklara vattnet i Lenta och även delfiner att möta den Libyska havet . Kan göra klättring eller vandring och njuta av över solnedgången .

När det gäller stränder , bortsett från stranden Lenta , från väst är stranden av disken ( nudiststrand ) och Gero - Plain och i öster är stranden bad , eftersom Elephant ( eller Tripiti ) och Trafoulas .


rent rooms lentas lentas crete studios lentas eftihia lentas summer crete


Flashback

Historiskt sett är avvecklingen av Lenta byggdes över den antika staden Levin anor från 2500-1900 f.Kr. Här låg tempel Asklepios som var en läkare som kallas gud Thermal. Hans patienter kom från mycket avlägsna områden att behandla dem som var Libyen. I den 4: e århundradet kyrkan var känd som ett centrum för hydroterapi, sjukgymnastik och mentalsjukhus. Den Levin övergavs i den 7: e-8: e-talet är sannolikt på grund av piratattacker.

Det finns två versioner av var namnet kommer Lentas igen enligt legenden.

 Den första versionen säger att Lendas fått sitt namn från den feniciska tång, vilket innebär Lion eftersom det finns en udde i byn-liknande lejon.

Den andra versionen säger att Lendas fått sitt namn från det feniciska ordet Levina, vilket betyder vit, och beskriver vitaktig färg på klipporna i området.

Det nuvarande namnet kommer Lentas, tycks det, ordet "lejon", dvs lejonet.